Over ons

Wie zijn we?

Chiro Keratos en Chiro Sint Pieter vormen samen Chiro Herenthout, een bloeiende jeugdbeweging die al 55 jaar bestaat. Chiro Herenthout is de grootste jeugdbeweging van Herenthout! We tellen ongeveer 260 leden en 49 leiding! Elke zondag staat er een supergemotiveerde leidingsploeg klaar om iedereen een onvergetelijke namiddag te bezorgen. Elke afdeling of groep heeft zo zijn vaste leiding voor het hele jaar, dat start in september. Vanaf 6 tot 18 jaar ben je bij ons welkom.

Ben je na die twaalf jaar nog niet uitgekeken op de Chiro dan ontvangen wij je met open armen in de leidingsploeg.
Bij de jongens word je onderverdeeld in 6 afdelingen: Dabbers, Speelclub, Rakkers, Toppers, Kerels en Aspi’s.
Bij de meisjes net van hetzelfde, maar dan met andere namen: Pinkels, Speelclub, Kwiks, Tippers, Tiptiens en Aspiranten.

Zo, weten jullie niet wat gedaan op zondagnammiddag? Aarzel dan niet en kom eens een kijkje nemen bij Chiro Herenthout!
Ben je nieuw in de chiro? Kan je nog niet aan onze werking uit? Je kan eens rustig rondsurfen op deze website en wie weet bekom je op al jouw vragen een antwoord.

Praktisch

Uw kind is welkom vanaf 13u45. De “formatie” start stipt om 14.00u.
Als het geen Chiro is, wordt u tijdig verwittigd. De chiro eindigt voor:

  • Dabbers, Pinkels, Speelclub, Rakwi’s om 17.00 uur
  • Tito’s om 17.30 uur
  • Keti’s en Aspi’s  om 18.00 uur

Als leiding blijven wij verantwoordelijk voor uw kinderen tijdens deze uren. Ook op de weg naar huis. Daarom is het niet zomaar toegestaan om vroeger van de Chiro te vertrekken. Gelieve bij het ophalen van uw kinderen te wachten aan de oprit van de chiro om de werking het minst te verstoren.

4-uurtje

Op de Chiro kan uw kind ook een 4-uurtje nemen. Hij/ zij kan voor een democratische prijs een koek of een gezond fair-trade sapje kopen.
Ja, onze chiro werkt mee aan een betere wereld! Daarom kiezen wij resoluut voor Oxfam producten! voor meer info over oxfam klik dan hier. Geef je oogappel elke zondag wat klein geld mee voor het 4 uurtje. Liefst gepast, dan kunnen we gemakkelijker weergeven. We zijn niet enkel begaan met de wereld, we zijn ook vriendelijk voor uw portemonnee! Een drankje of koek kost slechts € 0,50.

Nog vragen?

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met iemand van de leiding of met de groepsleiding. Hun gegevens kan je op deze link terugvinden.